top of page

the Green Escape

Teambuilden; een team bouwen en sterker maken, dat klinkt natuurlijk fantastisch, maar hoe doe je dat eigenlijk? De term teambuilden wordt vaak gezien als een synoniem voor personeelsuitje of teamuitje, maar een goede teambuildingactiviteit is veel meer dan een leuk uitje met het team. Wat teambuilden nu echt is en wat een activiteit geschikt maakt voor teambuilding lees je hier. 
 

Wat is teambuilden?

Heel letterlijk genomen betekent teambuilden ‘bouwen aan een team’. En dat is eigenlijk ook precies wat het is. Een team is namelijk geen natuurlijk iets, het wordt gevormd. Maar van een team wordt wel verwacht dat het functioneert als een eenheid en samenwerkt om een gezamenlijk doel te bereiken. Dat doel kan heel abstract of juist concreet zijn en kan tussentijds worden bijgesteld. Goede communicatie en samenwerking tussen teamleden is hierbij dus cruciaal. Een teambuildingactiviteit is daarom daarop gericht: het verbeteren van de samenwerking en de interne communicatie. 

Wat is een goede teambuilding?

In het licht van het bovenstaande is het dus logisch om te stellen dat een goede teambuilding een team laat samenwerken en communiceren om een doel te bereiken. Het kan zijn dat het hierbij nodig is om rollen te definiëren en taken te verdelen. Teamleden worden gedwongen om de eigen en elkaars sterke punten en zwaktes te (h)erkennen. Alleen door gebruik te maken van elkaars kwaliteiten en efficiënt samen te werken is het mogelijk om de opdracht tot een goed einde te brengen.

Duurzaam teambuilden

Teambuilden

Teambuilding spel

Een teambuilding spel is een vermakelijke manier om te werken aan de versterking van een team. Hierin worden diverse spelelementen gecombineerd en is samenwerking noodzakelijk. The Green Escape is zo’n teambuildingspel. Deelnemers aan deze groene escaperoom moeten gezamenlijk diverse opdrachten voltooien om te kunnen ontsnappen. Slagen zij hier binnen de tijd in, dan planten wij een boom uit hun naam.

Duurzaam teambuilden

Duurzaam teambuilden

The Green Escape is namelijk niet zomaar een escaperoom, maar met een duurzaam thema. Naast samenwerken en goed communiceren worden deelnemers aan onze teambuildingsactiviteit ook gestimuleerd om na te denken over de Sustainable Development Goals. De 17 SDG’s zijn in het leven geroepen als een universele oproep om actie te ondernemen en om te werken aan een betere wereld. Er zijn 17 verschillende onderwerpen, denk bijvoorbeeld aan het beëindigen van wereldwijde armoede, het beschermen van de planeet en zorgdragen dat in 2030 alle mensen vrede en welvaart ervaren. Tijdens het spelen van ons teambuildingspel komen op een laagdrempelige manier diverse SDG's aan bod. Zo is onze teambuilding niet alleen heel functioneel en entertainend, maar ook nog eens ontzettend inspirerend. Wat wil je nog meer?

Teambuildingsspel

Meer informatie? 

The Green Escape is een escape room voor grote groepen die je op je eigen locatie speelt. Meer weten over duurzaam teambuilden bij The Green Escape of direct tarieven en beschikbaarheid opvragen? Neem contact met ons op.

bottom of page