top of page

Tips voor het ontwerpen van een Escaperoom voor grote groepen

Het bedenken van een escaperoom game kan een uitdagend proces zijn, maar tegelijkertijd is het ook heel erg leuk om te doen! Hier zijn enkele stappen om je op weg te helpen bij het bedenken van je eigen escaperoom game:


Teambuildingspellen

1. Doelstelling & Doelgroep

Omschrijf de doelstelling van je escaperoom, wat wil je bereiken? En wie gaat je escaperoom spelen, wie is je doelgroep? Als je een escaperoom voor grote groepen wilt ontwikkelen bedenk dan hoeveel personen je escaperoom tegelijk moeten kunnen spelen.


2. Kies een Concept

Denk na over welk thema je wilt gebruiken voor je escaperoom. Het thema kan variëren van een mysterieuze detectivekamer of een thema waarbij de zeespiegel stijgt. Het kiezen van een boeiend thema zal de spelervaring versterken en de deelnemers meenemen in een meeslepend verhaal.


Sustainable Development Goals

2. Ontwerp het verhaal

Breng je thema tot leven door een boeiend verhaal te bedenken dat de basis vormt van je escaperoom. Gebruik daarbij storytelling. Denk na over de achtergrond van je game, eventuele personages die erbij betrokken zijn en het doel dat de spelers moeten bereiken om te ontsnappen. Zorg ervoor dat het verhaal uitdagend en intrigerend is, maar ook logisch en consistent binnen de context van het thema.

Storytelling escaperoom teamuitje

3. Creëer puzzels en uitdagingen

Het overkoepelende denkwerk zit erop, nu kan je aan de slag met de invulling van je escaperoom. Puzzels en uitdagingen vormen de kern van een escaperoom en zijn essentieel voor het creëren van spanning en het stimuleren van de spelers om samen te werken. Denk na over verschillende soorten puzzels, zoals cijfersloten, raadsels, verborgen aanwijzingen, fysieke uitdagingen en meer. Zorg ervoor dat de puzzels logisch zijn, maar ook passen binnen het thema en verhaal van de escaperoom. Tot slot moet alles aansluiten bij je doelgroep.


escaperoom voor grote groep

4. Ontwerp je game

Visualiseer de lay-out van de game en bedenk hoe je de game wilt indelen om de spelervaring te optimaliseren. Denk na over materialen en decoratieve elementen om een meeslepende en realistische game te creëren. Zorg ervoor dat de game veilig is en voldoende ruimte biedt voor het aantal spelers dat je game gaat spelen. Er moet genoeg te doen zijn voor iedereen.


escape room met grote groep

5. Test en verfijn

Voordat je je escaperoom game laat spelen door je publiek, is het belangrijk om je game grondig te testen en eventuele fouten of problemen te identificeren. Nodig een groep vrienden of familieleden uit om de game te spelen en vraag om feedback over de puzzels, de flow van het spel en eventuele technische problemen. Gebruik deze feedback om de escaperoom game te verfijnen en te verbeteren voordat je deze officieel lanceert.

Activiteiten met collega's

Met deze stappen als leidraad kun je je creativiteit de vrije loop laten en een boeiende en uitdagende escaperoom game creëren die de deelnemers zal verrassen en betoveren.

Veel plezier met het bedenken en ontwerpen van je eigen escaperoom!


duurzaam teamuitje


Commentaires


bottom of page