top of page

10 Inspirerende Ideeën voor een Duurzaam Bedrijfsuitje

Hallo groene teamleiders en duurzame zielen! Wil je meer in verbinding staan met je team en ben je op zoek naar creatieve ideeën voor een teamuitje dat maatschappelijk verantwoord is én voor verbinding zorgt voor je team? In deze blog heb ik traditionele bedrijfsuitjes een flinke dosis maatschappelijke flair gegeven!


Hier zijn 10 bruisende en duurzame teamuitjes die je team zullen laten stralen:


1. Moestuinieren en Kookworkshop

Bezoek een lokale boerderij of een stadsboerderij en help bij het planten of oogsten van biologische groenten. Neem daarna de verse oogst mee naar een kookstudio en leer samen hoe je heerlijke gerechten kunt bereiden met de verse en pure ingrediënten.


Verantwoord teamuitje Amsterdam

2. Hackathon voor Goede Doelen

Gebruik je technische vaardigheden voor een nobel doel door deel te nemen aan een hackathon voor goede doelen. Werk samen met lokale liefdadigheidsinstellingen om innovatieve oplossingen te vinden voor maatschappelijke uitdagingen, van het verbeteren van toegang tot onderwijs tot het tegengaan van voedselverspilling.


Hackathon

3. Duurzame Schattenjacht

Organiseer een speurtocht door de stad waarbij je team duurzame schatten moet vinden. Verstop bijvoorbeeld items gemaakt van gerecycled materiaal of lokale producten en geef aanwijzingen om ze te vinden. Het team dat de meeste duurzame schatten verzamelt, wint een prijs!


Activiteiten met collega's

4. Kook voor de Daklozen

Verander je teamuitje in een hartverwarmende ervaring door samen te koken voor daklozen of minderbedeelden in je gemeenschap. Niets verbindt mensen meer dan samen genieten van een goede maaltijd. Een mooi voorbeeld van een inspirerend duurzaam bedrijfsuitje.

Teamactiviteit

 5. Adopteer een Bejaardentehuis

Breng wat vreugde in het leven van de oudere generatie door een bejaardentehuis te adopteren voor een dag. Organiseer spelletjesmiddagen, knutselworkshops of neem ze mee op een uitje om hun dag op te fleuren.

Teamuitje met een goed doel

6. Plastic Fantastic Bootcamp

Zet je in voor de strijd tegen plasticvervuiling met een Plastic Fantastic Bootcamp! Strijd tegen wegwerpplastic door stranden op te ruimen, volg een zero plastic workshop waarbij je bewustwording creëert over het belang van een plasticvrije levensstijl. Sluit de dag af met een vaartocht met een elektrische boot en haal onderweg met je schepnet plastic afval uit het water. Dit zijn allemaal praktische manieren om bij te dragen aan het oplossen van het wereldwijde probleem van plasticvervuiling en kan een positieve impact hebben op lokale ecosystemen en gemeenschappen.


Activiteit met collega's plastic afval opruimen

7. Culinaire StadsTour langs Duurzame Ondernemers

Verken samen de culinaire hoogtepunten van een stad tijdens een verantwoorde culinaire tour. Loop langs duurzame ondernemers en proef lokale lekkernijen met een duurzaam of maatschappelijk verantwoord verhaal. Leer meer over eerlijke producten terwijl je geniet van elkaars gezelschap.

uitje team

 8. Zero Waste Workshop

Verander afval in kunst tijdens een upcycling workshop. Verzamel oude materialen zoals glazen potten, kranten of kleding en laat je creativiteit de vrije loop om er iets nieuws van te maken. Het resultaat? Unieke kunstwerken én minder afval! Op naar Zero Waste.Activiteit voor heisessie

9. Vrijwilligerswerk in de natuur

Geef iets terug aan Moeder Natuur door een dag te spenderen aan het opknappen van een lokaal park, ruim zwerfafval op, plant een boom steek de handen uit de mouwen in een natuurgebied, jouw team zal het verschil maken en een positieve impact achterlaten terwijl ze samenwerken voor een betere wereld.

Heidag organiseren

 

10. Ontsnap voor een Betere Wereld en Speel een Duurzame Escaperoom

En de leukste hebben we natuurlijk voor het laatst bewaard 😀. Stap binnen in een fantasievolle wereld waar duurzaamheid en avontuur hand in hand gaan. In een duurzame escaperoom worden teams uitgedaagd om samen te werken, hun brein te kraken en oplossingen te vinden om te ontsnappen voor een betere wereld.  Elke uitdaging brengt jullie dichter bij de vrijheid én een dieper begrip van duurzaamheid. Meer weten over the Green Escape check: www.thegreenescape.nl/duurzaam-teamuitjeZo, daar zijn ze, 10 leuke en duurzame teamuitjes die teams laten stralen. Het beste van alles is dat je niet alleen een geweldige tijd zult hebben, maar ook een positieve impact zult achterlaten op de planeet en de maatschappij.


Dus waar wacht je nog op? Ga eropuit en maak van je volgende teamuitje een onvergetelijke ervaring vol betekenisvolle momenten en positieve veranderingen!

留言


bottom of page